Exista diferente intre filtrarea apei si epurarea apei?

apa-purificata

Care este diferenta dintre apa purificata si apa filtrata? Aceste cuvinte au fiecare intelesul sau tehnic in contextul tratarii apei, dar majoritatea consumatorilor nu stiu acest lucru. Iar a nu sti distinctia poate crea confuzii in procesul achizitiei unui sistem de tratare a apei dumneavoastra. Si acest fapt va poate costa, la propriu!

presupune ansamblul de procese care separa materiale straine de un anume lichid. Acest fenomen este probabil dintre cel mai usor de inteles, din ansamblul tuturor celorlalte etape ale tratarii apei.
Pe masura ce parte din ciclul hidrologic al filtrarii are loc, apa se strecoara si patrunde succesiv prin straturile solului. Cand apafunctionare-osmoza-inversa a ajuns deja in stratul acvifer, este lipsita de orice macroparticula si ceva din gazurile absorbite prealabil.
Desi aceasta definitie sugereaza ca filtrarea presupune eliminarea sedimentelor din apa, termenul mai desemneaza si inlaturarea chimicalelor, precum clorul.

Apa purificata este apa filtrata sau procesata mecanic pentrdownloadu a-i fi eliminate impuritatile spre a fi consumata. Apa distilata a fost cea mai intalnita forma de apa purificata, insa in ultimii ani, apa este din ce in ce mai adesea purificata prin alte procese, printre care deionizare, osmoza inversa, filtrare cu carbon, microfiltrare, ultrafiltrare, oxidare prin ultraviolete sau electrodeionizare.

Cand privesti la aceste doua definitii, este greu sa identifici diferenta. Diferenta este prin urmare una foarte discreta, referindu-se la gradatie. Pe scurt, apa purificata se refera la o apa in care a mai ramas foarte putin. Acest tip de apa este evitat in general in sistemele pentru toata casa, deoarece este prea agresiva si tinde sa degradeze conductele, caci din moment ce sunt eliminate din apa substante daunatoare, apa va cauta in lipsa acestora sa le inlocuiasca.