Filtrul pentru dus- O necesitate!

shower_filter

 

Cei mai mulți dintre noi cunosc cat de importanta este filtrarea apei de baut, dar știați că apa de duș poate fi la fel de dăunătoare (dacă nu chiar mai mult) pentru organismul uman ?

La un dus de 10 minute, prin aburii inhalati si prin porii pielii acumulam in corp clor cat se acumuleaza daca am bea apa clorinata timp de o saptamana. Clorul liber este utilizat in tratarea apei potabile cu scopul de a distruge microorganismele. Acesta este extrem de toxic si odata ajuns in corp el continua actiunea distructiva si asupra celulelor cu care intra in contact. Clorul acumulat in organism, in acest mod, influenteza negativ starea generala de sanatate pe termen mediu si lung, ataca pielea (usuca tenul, favorizeaza iritatile si aparitia eczemelor, poate produce alergii si formarea prematura a ridurilor  etc), afecteaza radacina parului, irita ochii etc.

Filtrele  pentru dus au ca scop pricipal eliminarea clorului si reducerea cantitatii  de metale grele din apa. Cele mai multe filtre de dus au in compozitie carbune activ si un mediu de filtrare numit KDF, compus dintr-un aliaj de cupru si zinc de inalta puritate.

Printre beneficiile mediului de filtrare KDF se numara:

  • extinderea duratei de viata a carbunelui activ granular;filtru-pentru-dus-cu-kdf-89-1000x1000
  •  indepartarea clorului si a metalelor grele, previne aparitia bacteriilor
  • inlocuirea cu succes a argintului impregnat
  • reducerea senzatiei de piele uscata si a riscului de iritatii
  • Prevenirea aparitiei depunerilor de calcar

Carbunele activ are un rol important in:

  • retinerea clorului si a altor substante chimice
  • retinerea materiei organice
  • improspatarea gustului si mirosului apei

Montarea filtrelor pentru dus este facila, nefiind nevoie de un instalator.  Perioada de schimb variaza in functie de calitatea apei, cu cat este mai murdara cu atat trebuie schimbat mai repede filtrul. Recomandarea ar fi sa nu depasiti insa termenul de 6-8 luni.

Avem nevoie asadar de un filtru pentru dus? In mod sigur, montarea unui astfel de cartus permite utilizatorilor sa beneficieze de o calitate sporita a apei. Cei cu probleme respiratorii, afectiunii ale pielii ar trebui sa utilizeze filtrele pentru dus, pentru ameliorarea efectelor provocate de clorul din apa ce este adaugat de autoritatile publice pentru dezinfectia acesteia.