Viata lunga animalutului tau? Da-i doar apa filtrata!

pisica-bea-apa-filtrata

Oricine a avut vreodată un companion de viață necuvântător știe ce dar prețios este dragostea necondiționată pe care ne-o oferă animalele, și cât diferă ea de orice relație cu semenii noștri.  Animalele sunt acei prieteni de nădejde, alături de care ne alinăm atunci când contactele interumane dezamăgesc, și afecțiunea ce ne-o poartă compensează adesea neajunsurile noastre cotidiene. Mai mult, beneficiile pe care le-avem de pe urma unui animal de companie au fost demonstrate științific, pentru aceia care mai erau încă sceptici cu privire la ce ne pot oferi blănoșii. Dată fiind importanța lor în viața și familia noastră, trebuie să îi tratăm ca atare. Având în vedere acest fapt, este nevoie să luăm în considerare fiecare aspect al sănătății lor. La fel de importantă precum alimentația pe care le-o oferim animalelor noastre este și apa, și aceasta trebuie să fie la fel de bine aleasă dacă dorim să ne bucurăm pentru un timp cât mai îndelungat de compania lor. Solutia grijii noastre sta in instalarea unui sistem de epurare a apei.

 

Importanța apei filtrate pentru pisici

cat-drinkingUnele pisici evită să bea apa de la robinet. Aceasta poate fi reacția lor naturală la potențialele substanțe dăunătoare, precum clorul, fluorul, și alte toxine. Multe dintre ele preferă să bea doar dintr-un recipient, cel mai probabil pentru că astfel mirosul apei este mai disipat după ce aceasta se decantează. Dat fiind că pisicile beau foarte puțină apă, și asta rareori, calitatea contează cu atât mai mult, întrucât apa contaminată le va înrăutăți și mai mult starea de deshidratare. Pentru a reduce riscurile predispozitiei felinelor de a forma pietre la rinichi, un filtru de apa scade considerabil posibilitatea manifestarii acestui factor, intrucat eliminarea asistata a impuritatilor de catre sistemul de purificare scuteste organismul pisicilor de nevoia de a o face el.

Animalele mai în vârstă, precum oamenii, sunt expuse unor mai mari riscuri de boli cardiovasculare sau de rinichi, nu trebuie să consume apă tratată cu sare. Apa dură este foarte adesea încărcată cu sare pentru a o deduriza, fenomen mult mai frecvent întâlnit la bloc, unde conducta de apă aduce și apă rece, și apă caldă. Animalele mai bătrâne, bolnave la rinichi, diabetice sau purtătoare de orice alte probleme de sănătate, vor bea mai multă apă. Prin urmare, ele vor fi cu atât mai expuse riscului de a absoabe cantități îngrijorătoare de chimicale din apă.

Importanța apei epI-2urate pentru câini

Câinii, atunci când ies în aer liber, au tendința de a bea apă de oriunde o găsesc. Acest obicei este foarte periculos întrucât apa de afară este contaminată cu o serie foarte largă de microbi de tot felul, fiind purtătoare de numeroase bacterii patogene precum giardia, toxina botulismului,sau ciuperci dăunătoare care pot cauza carcinom,și alte forme de cancer. Este așadar neapărat să ne
supraveghem îndeaproape câinii, și să le oferim apă ce nu prezintă astfel riscuri, demers care depinde de achizitionarea unui filtru pentru dedurizarea apei.

 

Ia măsuri!

Înțelegând importanța majoră a apei asupra sănătății animalelor noastre de companie, nu trebuie să ne surprindă oferta foarte variată de produse speciale pentru hidratarea adecvată a prietenilor noștri. Producătorii sunt așadar conștienți că ne dorim tot binele pentru câinii sau pisicile noastre, și se străduiesc să ne faciliteze posibilitatea de a ne manifesta grija față de ei. Așadar, mai mult decât un recipient special pentru apă, de ce să nu ne luăm rolul de părinți în serios, și să nu le oferim și animalelor aceeași apă de calitate de care au la fel de multă nevoie ca și noi?